2013-01-10

Helstekt kyckling med lime och vitlök.

Blev jättegott.

Så här gör man:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj kycklingen i kallt vatten.
Skär 50 gram smör i bitar och lägg i formen, lägg på kycklingen.
Skär två lime i klyftor, pressa ut saften i ett glas och lägg klyftorna tillsammans med valfri ört (jag hade dragon) och fem vitlökar med skal (knäck till dom lite innan) inut kycklingen.
Lägg bitar av broccoli, morötter, gul lök och zuccini med en pressad vitlök, salt ,peppar och lite rapsolja i en fryspåse och skaka om. Häll i det runt kycklingen i formen.
Krydda kycklingen med cayennepeppar och häll på limesaft och några till klickar smör.
In i ugnen mellan 50-70 minuter tills den är klar.
Ös nån gång under tiden. Lägg lite folie på ovansidan av kycklingen efter den fått fin färg för att undvika att det blir bränt.

Sila ner vätskan i formen i en kastrull och koka upp med två deciliter grädde till en smarrig sås.
Man kan ha i lite philadelphiaost för att få den tjockare.
Servera med grönsakerna alternativt med blomkålsmos.
Enjoy.

Inga kommentarer: